Hvordan Man Høster Kaffebønner


Hvordan Man Høster Kaffebønner

Kaffebønner dyrkes på flere forskellige sorter af små stedsegrønne buske. De mest almindelige kaffetræer er coffea arabica og coffea robusta. Kaffe dyrkes primært i Afrika, Latinamerika og Asien. Effekten af ​​forbrug på mennesker, hvad enten det er positivt eller negativt, er blevet undersøgt og debatteret med de resultater, der blev diskuteret bredt.


Kaffebønner dyrkes på flere forskellige sorter af små stedsegrønne buske. De mest almindelige kaffetræer er coffea arabica og coffea robusta. Kaffe dyrkes primært i Afrika, Latinamerika og Asien. Effekten af ​​forbrug på mennesker, hvad enten det er positivt eller negativt, er blevet undersøgt og debatteret med de resultater, der blev diskuteret bredt. Ikke at blive diskuteret er imidlertid, at kaffe har forblevet en af ​​de mest elskede og meget forbrugende drikkevarer over hele verden.

Høstning af kaffe sker ved at vælge sine røde bær; frøet ligger inden for den røde, kødfulde masse af bæren. Hvis du bor i en tropisk region eller har adgang til et drivhus, kan du dyrke dine egne kaffe træer. Følg disse retningslinjer for høst og ristning af dine egne hånddyrte kaffebønner.

Trin 1 - Venter på kaffekirsebær at modne

Ca. 2 til 4 år efter plantningen producerer et kaffe træ små hvide blomster, der lugter som jasmin. Blomsterne falder og erstattes af grønne bær, som når de modnes, bliver til en dyb rød farve. Berry modningsprocessen tager cirka 9 måneder.

Trin 2 - Fjernelse af kaffebærene

Almindeligvis kan kaffebønner høstes ved enten selektiv høstning, som gøres ved hånd eller stripping, som sker ved maskine. Selektiv høst producerer den største mængde kvalitetsbønner, da hver bær er håndplukket, når den er fuldt modnet. Når du er færdig med maskinen, trækkes træet på en gang, og trækker også uberørt og modne bær. I Brasilien har bærene tendens til at modnes samtidig, og så er denne metode ret effektiv. Til små høstarter eller til kaffeafgrøder, der ikke modner alt på en gang, er selektiv høst et godt valg.

S tep 3 - Behandling af kaffebønner

Når bønnen er fjernet fra sin røde, frugtige frugt, bliver den grøn. Den mørke farve af kaffebønner skabes gennem ristning. Behandling af en kaffebønne kan ske ved tørfræsning eller våd formaling. Tørrefræsning er en enklere proces, der enten giver mulighed for at tørre i solen eller bruge en tørremaskine. Vådfræsning er mere kompleks, men det er den foretrukne metode. Vådmaling omfatter en periode med gæring, hvor kaffebønner siver i nogen tid i store tanke. Før og efter fermentering tørres bønner også.

Trin 4 - Ristning af kaffebønner

Efter bearbejdning er dine kaffebønner stadig rå og grønne. Før forbrug bliver kaffebønner normalt brændt for at give en mindre bitter smag. Roasting kan gøres hjemme ved at placere kaffebønner i en olieret stegepande med et låg og ryste som om du vil lave popcorn. Du kan også stege kaffebønner i ovnen ved 475 grader F. Placer kaffebønner i et enkelt lag på en bakke. Når du brænder kaffebønner, begynder de at pope i nogen tid.Når popping begynder at ændre sig i tonehøjde og intensitet, er dine kaffebønner nok fuldt rustet.

Dine kaffebønner er klare til at male og brygge. God fornøjelse!

Hvordan Man Høster Kaffebønner

FAQ - 💬

❓ Hvordan blir kaffebønner produsert?

👉 Kaffe er en drikk laget av frukten fra kaffeplanten. Både skall og fruktmasse fjernes, og bare kjernen, det vi kaller bønnene (frøet), blir tørket, brent og malt. Finheten på kaffepulveret varierer etter hvordan kaffen skal tilberedes.

❓ Hva er forskjell på Espressobønner og kaffebønner?

👉 Espressobønner er nemlig bare en fellesbetegnelse på kaffebønner som er velegnet til espresso, men den populære kaffeshot faktisk er brygget på helt vanlige bønner.

❓ Hvor mye kaffebønner per liter?

👉 En god kopp kaffe kan brygges enkelt og greit med 60 gr. kvernet kaffebønner per liter vann som holder mellom 90 og 96 °C, og som trekkes i 4 minutter.

❓ Hvordan lage kaffe med bønner?

👉 Alt du egentlig trenger er et kaffekvern. Dette er en dings du plugger i veggen og fyller med kaffebønner, så er det bare å slå det på i 30 – 60 sekunder. Etter den tid har du kvernet kaffe som kan brukes på vanlige kaffetraktere på samme måte som om du hadde kjøpt filtermalt.

❓ Hvorfor er kaffen så dyr?

👉 Mangel på kaffebønner og økte produksjons- og transportkostnader fører til høyere priser på kaffe. Og prisene vil holde seg høye fremover.

❓ Kan kaffe bli for gammel?

👉 Kaffe er en type produkt som aldri blir dårlig i den forstand at den vil mugne. Du kan derfor ikke bli syk av å drikke gammel kaffe, så lenge filterkaffen har blitt oppbevart under riktige forhold. Den vil derimot tape kvalitet over tid, og jo lenger den har ligget, jo kjedeligere blir smaken.

❓ Hva er de beste kaffebønnene?

👉 Om vinneren. Det er store forskjeller i kvaliteten på kaffen i denne testen, og panelet fant en klar vinner. Her har vi delt ut en sekser på terningen: Coop Smak forskjellen Colombia. Dette sier ekspertene våre om denne kaffen: "Kraftig aroma, duft av sitrus og solbær.

❓ Hvilke kaffebønner til cappuccino?

👉 Italiensk brent kaffe passer veldig godt til en kraftig espresso og til melkebaserte drikker som latte og cappuccino. Fransk brent kaffe er lysere og tørrere. Smaken preges av noe flere bittertoner enn mørkere brent kaffe og egner kanskje seg aller best som den rene kaffekoppen.

❓ Hvordan male kaffebønner?

👉 Kvern kaffebønnene grove Kjøp en kvern der du kan stille inn kvernegraden etter hvor grov eller fin du ønsker bønnene skal bli. - Kokekaffe og presskanne bør lages med grovkvernede bønner, mens espresso skal være veldig fint kvernet, sier han. Hvis du synes at kaffen er for bitter, kan du kverne den grovere.

❓ Hvordan lage den beste kaffen?

👉 Syv tips for tilberedning av god kaffe

  1. Bruk tilberedningsutstyret på riktig måte.
  2. Bruk rent utstyrt.
  3. Bruk friskt, kaldt vann.
  4. Velg riktig malingsgrad.
  5. Bruk om lag 60 gram kaffe pr. liter vann.
  6. Vannet bør være på mellom 92–96 grader.
  7. Ferdig kaffe bør være på mellom 80–85 grader, og kaffen bør serveres innen en halvtime.

❓ Hva er den beste måten å lage kaffe?

👉 Syv tips for tilberedning av god kaffe

  1. Bruk tilberedningsutstyret på riktig måte.
  2. Bruk rent utstyrt.
  3. Bruk friskt, kaldt vann.
  4. Velg riktig malingsgrad.
  5. Bruk om lag 60 gram kaffe pr. liter vann.
  6. Vannet bør være på mellom 92–96 grader.
  7. Ferdig kaffe bør være på mellom 80–85 grader, og kaffen bør serveres innen en halvtime.

Videoer Relaterede Artikler: Fairtrade film om kaffe.